Expositie ‘De handtekening van’

Zondag 8 oktober 2017 presenteert Kunstmagazijn met trots unieke schilderijen en nog nooit eerder vertoonde schetsen en tekeningen van Robert Terwindt.

Tegelijkertijd zal in Museum Het Valkhof, Kelfensbos 59, 6511TB een collectiepresentatie van werken van Robert Terwindt te zien zijn.

Robert Terwindt

Robert Terwindt (Nijmegen, 6 mei 1940) is landelijk bekend en heeft zijn stempel gedrukt op het kunstklimaat in Nijmegen en omstreken. Hij schuwt in zijn werk geen enkele emotie, is niet ‘braaf’, en dat maakt dat zijn kunst niet gedateerd is. In zijn werk is de kracht van de verbeelding in al haar facetten aanwezig: de tijger gromt, de beer is los, de boot slaat om, vrouwen ontbloten hun borsten, verleiding, confrontatie, geweld, liefde… Kortom, de hartstochtelijke wereld van de schilder Robert Terwindt.

Welke betekenis heeft zijn werk in deze tijd?

Wanneer we zijn kunstwerken tegen het licht van onze huidige samenleving houden, waarin globalisering en digitalisering centraal staan, zien we dat zijn werken tijdloos van aard zijn. De manier waarop Robert Terwindt gemoedstoestanden verbeeldt, zegt veel over de mens in relatie tot diezelfde mens. Immers waar een mens zich in deze tumultueuze tijden ook op de aardkloot bevindt, zijn emoties maken hem uniek en veranderen tegelijk nooit ofte nimmer.

Werkwijze

Robert Terwindt is een beeldend kunstenaar die zijn sporen in binnen- en buitenland heeft verdiend. Terwindt tekent en schildert vooral groot. Met kwast en penseel zet hij ogenschijnlijk lukraak toetsen en streken neer op maagdelijke doeken, laag na laag. Zo vertelt hij zijn verhaal – abstract, figuratief of realistisch van aard.

Lees hier meer over de expositie, het boek, de korte film en de crowdfunding.