Expositie ‘De handtekening van’

Zondag 8 oktober 2017 presenteert Kunstmagazijn met trots unieke schilderijen en nog nooit eerder vertoonde schetsen en tekeningen van Robert Terwindt.

Tegelijkertijd zal in Museum Het Valkhof, Kelfensbos 59, 6511TB een collectiepresentatie van werken van Robert Terwindt te zien zijn.

Robert Terwindt

4 dagen geboren voordat de tweede wereldoorlog uitbrak in Nijmegen, schuwt geen enkele emotie, is – niet braaf –  in zijn werk, en dat maakt dat zijn werk – niet gedateerd – is. In zijn werk is de kracht van de verbeelding in al zijn facetten aanwezig: de tijger gromt – de beer is los – de boot slaat om – vrouwen ontbloten hun borsten – verleiding – confrontatie – geweld – liefde… Kortom de hartstochtelijke wereld van de schilder Robert Terwindt.

Welke betekenis heeft zijn werk in deze tijd?

Wanneer we de kunstwerken van Robert Terwindt in het licht houden van onze huidige samenleving, waarin globalisering en digitalisering centraal staan, dan zien we dat zijn werken tijdloos van aard zijn. De manier waarop Robert Terwindt ‘gemoedstoestanden’ verbeeldt, zegt veel over de mens in relatie tot diezelfde mens. Wat waar welk mens zich nu bevindt op deze aardkloot, te midden deze tumultueuze tijden – alle denkbare emoties, die elk mens uniek maken, veranderen nimmer en te nooit.

Werkwijze

Robert Terwindt is een beeldend kunstenaar die zijn sporen in binnen- en buitenland heeft verdiend. Terwindt tekent en schildert vooral groot. Met kwast en penseel, zet hij ogenschijnlijk lukraak toetsen en streken neer op maagdelijke doeken, laag na laag. Zo vertelt hij zijn verhaal, die of ze nu abstract, figuratief of realistisch van aard zijn, altijd te lezen zijn.

Lees hier meer over de expositie, het boek, de korte film en de crowdfunding.