De handtekening van– het leven en werk van beeldend kunstenaar Robert Terwindt in retrospectief. In de vorm van een ongewone expositie, een bijzonder boek en een korte ‘zwijgende’ film:

Expositie ‘De handtekening van’

Zondag 8 oktober 2017 presenteert Kunstmagazijn met trots unieke schilderijen en nog nooit eerder vertoonde schetsen en tekeningen van Robert Terwindt.

Tegelijkertijd zal in Museum Het Valkhof, Kelfensbos 59, 6511TB een collectiepresentatie van werken van Robert Terwindt te zien zijn.

Boek ‘De handtekening van’

Zaterdag 28 oktober 2017 vindt bij Dekker v.d. Vegt, Marikenstraat 29, 6511PX Nijmegen de officiële boekpresentatie plaats, waarbij Hans Peters, algemeen directeur van Dekker van de Vegt een aantal ‘hoofdrolspelers’ van het boek interviewt.

Naast de expositie verschijnt er een opmerkelijk boek met dezelfde titel. De bijzondere verhalen van Jan Siebelink, Jan Jansen, Klaas Gubbels, Eugène Terwindt, Arthur Panday, Thomas Verbogt, Oscar Goedhart en Victor Vroomkoning leveren een belangrijke bijdrage aan het verkrijgen van inzicht in de persoon en de kunstenaar Robert Terwindt.

Kunsthistoricus Frank van de Schoor analyseert zijn werk en plaatst het in een kunsthistorische context. Ook voegt hij een beknopte biografie van Robert Terwindt toe.

Het boek, vormgegeven in een harde witte linnen kaft verschijnt in een beperkte oplage van 550 exemplaren. Robert Terwindt zet op de kaft van de eerste 100 exemplaren persoonlijk zijn handtekening. Op de overige 450 exemplaren zet hij zijn handtekening met een stempel.

De vormgeving van het boek wordt uitgevoerd door Het Nieuwe Buro.

De film ‘De handtekening van

De zwijgende film is gemaakt door Els Dinnissen. Deze korte film toont op luchtige wijze een overzicht van al zijn werken én fragmenten van Robert Terwindt zelf. Deze film zal gedurende de expositie te zien zijn.

 Crowdfunding actie

Om deze productie van het retrospectief mogelijk te maken, is er geld nodig. Kunstmagazijn vaart weliswaar op eigen kracht, maar initiatieven als deze zijn arbeidsintensief en vergt een extra investering aan geld. Bent u liefhebber van kunst?  Steun ons door een financiële bijdrage. Kijk op https://www.voordekunst.nl/projecten/6123-de-handtekening-van-robert-terwindt

Lees hier meer over Robert Terwindt.