Kunstmagazijn presenteert ‘De handtekening van…’ – een retrospectief van het leven en werk van beeldend kunstenaar Robert Terwindt in de vorm van een ongewone expositie, een bijzonder boek en een korte zwijgende film.

Expositie ‘De handtekening van’

Zondag 8 oktober 2017 presenteert Kunstmagazijn met trots unieke schilderijen en nog nooit eerder vertoonde schetsen en tekeningen van Robert Terwindt.

Tegelijkertijd zal in Museum Het Valkhof, Kelfensbos 59, 6511TB een collectiepresentatie van werken van Robert Terwindt te zien zijn.

Het boek ‘De handtekening van’

Dit opmerkelijke boek bevat bijzondere verhalen over Robert Terwindt van o.a. Jan Siebelink, Jan Jansen en Klaas Gubbels. Kunsthistoricus Frank van de Schoor analyseert Robert Terwindts werk en plaatst het in een kunsthistorische context.

Het boek, vormgegeven in een harde witte linnen kaft, verschijnt in een beperkte oplage van 550 exemplaren. Robert Terwindt heeft op de kaft van de eerste 101 boeken persoonlijk zijn handtekening gezet. Op de overige exemplaren is zijn handtekening met een stempel gezet.

De vormgeving van het boek wordt uitgevoerd door Het Nieuwe Buro.

De film ‘De Handtekening van

Een zwijgende film van Els Dinnissen die tijdens de expositie in Kunstmagazijn te zien zal zijn. De film geeft op luchtige wijze een overzicht van Robert Terwindts werken en bevat fragmenten waarin Robert Terwindt zelf optreedt.

Crowdfunding actie

Om deze productie van het retrospectief mogelijk te maken, is er geld nodig. Kunstmagazijn vaart weliswaar op eigen kracht, maar initiatieven als deze zijn arbeidsintensief en vergt een extra investering aan geld. Bent u liefhebber van kunst?  Steun ons door een financiële bijdrage. Kijk op https://www.voordekunst.nl/projecten/6123-de-handtekening-van-robert-terwindt

Lees hier meer over Robert Terwindt.