Onze designcollectie is zeer divers. Het varieert van toegepast design wat je écht kun gebruiken, maar ook kunstdesign om neer te zetten en van te genieten als kunstobject. Lampen, glaswerk, keramiek, vazen, sieraden, tassen, kommen, andere objecten – kom langs in het Kunstmagazijn en bekijk ons actuele aanbod. Een impressie vind je hieronder:

Kerstcadeautjes Rupsdesign

Er is POST! Wat is er nu leuker om weer eens echt leuke post te krijgen? Mirjam van Gemert van Rupsdesign heeft er iets op gevonden. We verkopen van haar hand leuke kettingen, armbanden en sokken met een leuk kerstkaartje erbij. De opdrukken zijn elke keer weer anders. Vaak iets met Nijmegen erop, maar ook andere ontwerpen. Ze gaan heel hard, dus kom vlug langs in de winkel!
Design: Rupsdesign

 

3-D sieraden Yvonne van Zummeren van Dyvsign

De ontwerpen van Dyvsign heuse draagbare conversation pieces, zowel door het maakproces als door het narratieve en kunstzinnige concept. Yvonne van Zummeren loopt sinds 2011 voorop in de ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen en zet dit om in exclusieve sieradendesigns én 3-D geprint keramiek. De inspiratie voor haar designs haalt Yvonne van Zummeren (1984, Kunstgeschiedenis Universiteit Leiden) uit kunstwerken. We hebben slechts een deel van haar collectie in de winkel, maar aanvragen zijn mogelijk!
Design: Yvonne van Zummeren, Dyvdesign.

 

Tablet-, business-, pencardhouders en raammozaiek  – Samira Boon

Een speels raam mozaïek waarmee je je eigen patronen en figuren kunt creëren. Gemaakt in Japan, van een speciaal soort vinyl. Het kleeft zonder dat het kleverig is en het geeft een mooie gloed zonder dat het verlicht wordt. De kleurrijke driehoekjes hechten goed op een ondergrond van glas. Het materiaal is gemakkelijk schoon te maken met afwasmiddel en behoudt zo zijn kleefkracht. Duurzaam en Inspirerend speelgoed voor jong en oud. En nieuw vanaf november 2016: uitvouwbare businesscardhouders en tablethouders van diverse kleuren. Net als bij het raam mozaïek plakken ze aan een kant vanzelf. Design: Samira Boon.

 

AIR VASE – Torafu Architects Tokio

De AIR VASE. Deze papieren cirkel is eenvoudig te modelleren tot elk gewenste vorm, ter decoratie van een vaas of schaal of als cadeauverpakking. Vanwege de net-structuur, gelaserd in het papier, is de platte cirkel gemakkelijk uit elkaar te trekken en krijgt elk object een prachtige open structuur. Doordat beide zijden een andere kleur hebben, ontstaat vanuit verschillende invalshoeken een magisch kleurbeeld. De AIR VASES zijn verpakt in sets van 3 stuks en leverbaar in diverse kleuren en patronen. Design: Torafu Architects Tokio

Japans design in samenwerking met Based on Roots

Tassen, portemonnees, brillenkokers, schriften en etuis van… papier! In samenwerking met de ONAO papierfabriek ontwikkelde de Japanse ontwerper Naoto Fukasawa een bijzondere nieuwe papiersoort: Naoron, gemaakt van houtpulp en kunststofvezels van gerecyclede petflessen. Zeer sterk en waterbestendig, maar mét de kenmerkende textuur van ‘gewoon’ papier.

Stiwa
Onder de naam SIWA worden de design tassen en accessoires wereldwijd verkocht en in Nederland onder andere bij Based on Roots op de De Houtwerf verkrijgbaar. In samenwerking met Based on Roots hebben we een aantal bijzondere design producten van SIWA uitgezocht. Design: Based on Roots

 

Kristal en glas van Carina Riezebos

Daarnaast hebben we op dit moment kristal en glaswerk van industrieel vormgever Carina Riezebos. Zij startte in 1996 een eenmanszaak onder haar eigen naam, en sinds 2010 verkoopt ze haar werk onder het label ‘Carina’. Het werk van Carina is te bewonderen én te koop in de vitrines van het Kunstmagazijn. Design: Carina Riezebos

 

Bureaulampen van Jan Mellema

De Bureaulampen uit atelier De Zondagse Kamer, die gestoeld is op de traditionele vorm en dusdanig herkenbaar. De Schoonheid van de lamp is belangrijker dan de functie ervan en heeft de hoogste prioriteit. Gemaakt van staal en spijkers hebben zij maar weinig onderhoud nodig… Jan Mellema liet zich bij het ontwerpen inspireren door de vorm van cactussen, maar sluit in de toekomst andere planten zeker niet uit. Design: Jan Mellema – De Zondagse Kamer.