Alle schilderijen zijn momentopnames, tijdloos en toch van deze tijd. Op een volgend ogenblik kan alles anders zijn. ‘Het Gewone Leven’ – Wat boffen we toch!

Vernissage: zondag 3 september van 15.00 tot 17.00 uur in de Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525WS Nijmegen

De expositie is te bezichtigen t/m 16 september van woe t/m za van 13.00 tot 17.00 uur

Diederik Grootjans

De titel ‘ Het Gewone Leven’ omvat een serie schilderijen over de zichtbare wereld in de dagelijkse leefomgeving van de schilder Diederik Grootjans. In zijn schilderijen vind je geen verborgen boodschappen, achterliggende thema ’s of dwingende concepten. Gewoon datgene wat Diederik Grootjans om hem heen ziet en waarneemt door simpelweg te kijken.

Wat is er te zien?

Concreet betekent dit dat er een combinatie te zien is van stadsgezichten en familietaferelen;

de rotonde, stoplichten, straten en pleinen naast gezinsleden die ontbijten,  te lang op de computer zitten , voetballen of vakantie vieren.

Op welke manier?

Diederik Grootjans tovert al toetsend met zijn kwast alles wat hij om zich heen ziet. Letterlijk en figuurlijk beweegt hij zich door de stad en als familieman thuis. Zowel bij de serie stadsgezichten als bij de serie familietaferelen is op het eerste gezicht veel te zien, terwijl je toch vrijwel alles onscherp ziet. Ook de kleurencombinaties zijn niet altijd even logisch. De kleur blauw die meestal geassocieerd wordt met afstand, schildert hij rustig als dominante kleur in een familietafereel. Toch straalt de voorstelling een intieme, gemoedelijke en rustieke sfeer uit. Ruimtes zijn vaak rommelig, her en der staan planten. Personages lijken onderdeel van het interieur. Het is net alsof je even mag gluren bij de buren…